Welk schip kies ik?

Bemanning

Met hoeveel personen willen wij varen of anders gezegd: waaruit bestaat de bemanning?

2persVaren met z'n tweeën
Motorboten met dit symbool zijn ingericht om met 2 personen te varen. Bij sommige type's kunt u zitbanken ombouwen tot slaapplaats voor eventuele gasten.


2kinderenVaren met kinderen
Motorboten met dit symbool zijn geschikt om met kinderen te varen. Een eigen kajuit voor de kinderen, bedden op maat te maken en benodigdheden zoals kinderstoel of badje zijn gratis bij te huren.


3groepVaren in gezelschap
Motorboten met dit symbool zijn ingericht voor meer dan 2 personen. Speciaal ingericht met gescheiden slaaphutten voor de nodige privacy, sommige met gescheiden douche- en toiletruimte.

Benodigde ervaring

Friesland is bij uitstek een vaargebied voor de onervaren schipper doordat er vele royale aanlegmogelijkheden zijn om te oefenen. Friesland kent alléén beroepsvaart op het Prinses Margrietkanaal en zijn er geen sluizen.
Zie ook vaarinstructie.

1sterOnervaren schipper
Beginnende schippers die niet eerder met een motorboot gevaren hebben kunnen met de schepen met dit symbool op pad. Bij boeking ontvangt u een leerzaam boekje en bij afvaart instructie. Daarnaast organiseren wij instructiedagen of kunt u bij afvaart tegen bijbetaling voor meerdere uren een instructeur aan boord nemen.

2sterErvaren Holiday Boatin schipper
Als Holiday Boatin kennen wij vele trouwe vaargasten die iets verder willen varen dan de provincie Friesland. Voor hen hebben wij routes waar wat meer vaarervaring vereist is i.v.m. beroepsvaart en stromend water, maar ook het type schip speelt hierbij een rol.

Keuze vaargebied

Afhankelijk van het type schip, maar ook de ervaring van de schipper, kunt u kiezen welke vaargebieden u wilt bevaren.

1routeVaargebied Friesland, Groningen en N.W.Overijssel2routeVaargebied Friesland, Groningen en N.W.Overijssel
Speciaal voor Doerak met tent (i.v.m.lage doorvaart hoogte) vaargebied met bruggen lager dan 2.50 mtr.


3routeVaargebied uitgebreid met Overijssel en Gelderland
Voor de ervaren Holiday Boatin schipper i.v.m. beroepsvaart en stromend water.

 

Samen op ontdekkingstocht en avontuur

1313Holiday Boatin - Doerak Sneek biedt u een grote keus aan Doerak motorboten, speciaal ingericht voor twee personen, om een prachtige tocht mee te maken.
U kunt kiezen uit een kleiner schip zoals de Doerak 781 OK, uitgerust met een cabrioletkap en eenvoudig te besturen.
De Doerak 781 OK, Doerak 850 OK en de Doerak LX 950 Salon; Deze schepen zijn aangepast met extra comfort.
De Doerak in Salonuitvoering. Dan beschikt u over een vaste salon als stuurhut en een open kuip om buiten te zitten. (Doerak LX 801 Salon en Doerak LX 900 Salon). Of u kiest voor nog meer ruimte en een afgesloten slaaphut zoals in de Doerak LX 901 OK (OK staat voor open kuip). Bij het wegklappen van de cabrioletkap onstaat er een riant zonnedek.
Kortom: keus genoeg!    Voor de gehele huurvloot klik hier.

Op pad met kinderen

1430Niets is leuker, avontuurlijker en gezelliger om met kinderen een vaartocht te ondernemen. Alle tijd om al varend met uw kinderen de prachtige natuur of mooie dorpjes of stadjes van dichtbij te bekijken, maar ook tijd om samen een spelletje te doen. Of na aanleggen op een mooie plek samen een leuk uitstapje te maken. En wil iemand even iets anders voor zichzelf doen dan is er ook nog een TV met Digitenne aan boord om een filmpje of een favoriet TV-programma te bekijken.
Varen met kinderen vraagt wel discipline aan boord met respect voor het water. Zwemvesten aan – rustig lopen op steigers - en onder het varen rekening houden met het (rustig) bewegen van het schip.
Voor veel kinderen een unieke ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Vele typen Doeraks liggen voor u klaar. Voor gezinnen met baby’s – peuters – kleuters zijn er extra voorzieningen aan boord te krijgen zoals campingbed tevens box, kinderstoel, traphekje ed.
Voor de gehele huurvloot klik hier.

Op pad met vrienden of familie

1431Voor b.v een mooie vaartocht langs de elf steden of door Zuid-West Friesland. ’s Avonds gezellig een kaartje leggen aan boord of onder het genot van een ‘Friese Beerenburger" eens bijpraten. Samen culinair Friesland ontdekken. Mogelijkheden genoeg!
Voor gezelschappen t/m zes personen hebben wij verschillende typen schepen: bijvoorbeeld de Doerak Doerak LX 1011 AK of de LX 1150 Salon, ieder uitgerust voor zes personen.
Of een Doerak LX 900 AK, Doerak LX 1000 AK of Doerak LX 1000 Salon voor b.v. twee echtparen. Ieder met eigen privacy door twee aparte slaaphutten.
 Voor de gehele huurvloot klik hier.
 
Doerak Motorboot en Houseboat huren vanuit Sneek